Csángó szakácskönyv |
Csángó rostélyos Főétel |
|
Kezdőlap | Ismertető | Népzene | Csángó himnusz | Balladák | Mesék | Képek | Filmek | Csángó szakácskönyv | Programok | Cikkek | Hasonló oldalak | Fórum |
Hozzávalók: | |
4 szelet rostélyos, 1 sárgarépa, 1 petrerzselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy kevés levescsont, 2 dkg liszt, 1 dl vörös bor, 1 kanál paradicsompüré, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl viz, 1 kockacukor, 10 dkg zsir.. |
Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, es forró zsíirban hirtelen atsütjük. A zsírba beletesszük a zöldséget, a hagymát es fokhagymát, a csontot es a cukrot, majd szép sárgára megpiritjuk. Ha megpirult, a liszttel meghintjük, egy pár percig sütjük, majd fölengedjük vizzel, hozzdádjuk a bort, a paradicsomot. A húst visszarakjuk a lébe, es puhára pároljuk. Tálaláskor a besűrűsödött húlet átpasszírozva öntjük a húsra, a tetejére pedig pirított szalonnaszeleteket teszünk. |
Főételek |